Inloggen | Registreren

Biografie

Vanaf haar prilste jeugd is Tamara al bezig met muziek, de rode draad in haar leven. Zo ging er vroeger geen muziekprogramma voorbij of Tamara was voor de buis te vinden.
Ook op de lagere school waar Tamara braaf haar lessen volgde, was muziek haar favoriete vak. De muziekleraar op deze school was onder de indruk van haar zangkwaliteiten en bezorgde haar een plaatsje in het plaatselijke kerkkoor. Al snel mocht zij de solopartijen voor haar rekening nemen. Op advies van haar muziekleraar besloot Tamara om ook naast school speciale muzieklessen te gaan volgen. 

Tijdens Tamara's middelbare schoolperiode werd zij gevraagd om als zangeres in locale bandjes te komen zingen. Tamara: “Achteraf voor mij een plezierige maar bovenal ook nuttige tijd”. Door de verscheidenheid aan muziekstijlen binnen die orkestjes, en mede door haar doelgerichte opleidingen in de muziek en toneelwereld, kon zij zich als een veelzijdige zangeres ontwikkelen. Na het afsluiten van de middelbare schoolperiode streefde zij naar een carrière in de in de showbusiness.

Meer bekendheid bij het publiek kreeg Tamara toen zij meedeed aan Hennie Huisman's Soundmixshow als Linda Ronstadt met de hit 'Desperado'. In het jaar 1990 volgde haar eerste TV optredens; ze was ondermeer te zien in Vocaal Centraal bij BZN. Een producer die op zoek was naar een zangeres voor een nog te vormen duo-formatie regelde naar aanleiding daarvan een platencontract, en het duo “Ben en Tamara” was snel gevormd. Vanaf toen ging het snel, met diverse singles waaronder de hit "Dit vergeet ik niet" stond Tamara in meerdere TV programma’s. Een memorabel moment als duo was te mogen optreden in het in het voorprogramma van de concerttour van “The Bold & The Beautiful” in Ahoy.

Na deze hectische periode besloot Tamara solo verder te gaan .
Een hoogtepunt in de jonge solocarrière van Tamara was haar deelname aan de finale van het Nationale Songfestival. In 1999 doet Tamara mee aan het Nationale Songfestival. Voor het eerst dit jaar mogen kandidaten zelf kiezen in welke taal ze zingen en voor Tamara wordt het Engels. Ze zingt de ballad "Coming Home" dat door de BZN leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuyp speciaal voor haar is geschreven. Men was laaiend enthousiast.

De Volendamse zangeres is duidelijk een van de favorieten en eindigt hoog bij de publiekskeuze. De dag na het songfestival wordt "Coming Home" op single uitgebracht en nodigde Paul de Leeuw haar direct uit om samen met hem een duet te zingen in zijn TV programma "Laat de Leeuw”. Na de songfestivalperiode brak er voor Tamara een drukke periode aan.

Veel optredens door het land, tv opnames, en diverse dinershows volgde elkaar snel op. Ook reisde Tamara meerdere keren naar het buitenland om de daar gestationeerde Nederlandse soldaten een hart onder de riem te steken. Zo heeft zij meerdere malen opgetreden in

Bosnië, Kosovo, Cyprus en Afghanistan. 
Onder leiding van de bekende producer en songwriter Piet Souer brengt Tamara in 2006 haar eerste Nederlandstalige   soloalbum " Zeg't met bloemen"uit. 
Hiervan verschenen enkele singles die allen een goede notering in de hitparade hebben bereikt.
Begin 2009 verscheen in Duitsland het album " Ich Will Leben". Ook dit album werd goed opgepakt en is bij verschillende zenders tot album van de week uitgeroepen.

 

 

In de zomer van 2013 is Tamara een nieuwe samenwerking aangegaan met de platenmaatschappij BerkMusic.

BerkMusic staat bekent om zijn Nederlandstalige feestrepertoire. 

 

Tamara voelt zich helemaal in haar sas met dit feestrepertoire.

Ze kan met deze liedjes  haar vrolijke en zonnige karakter aan het publiek laten zien. 

En dat het publiek deze vrolijke kant van Tamara weet te waarderen blijkt wel uit het feit dat de carriere van Tamara in een behoorlijke lift zit sinds ze samenwerkt met producer Waylon van der Heijden en Harald Queens en scoort hit na hit die in menig kroeg, feest of partij wordt gedraaid.

 

In 2014 heeft Tamara 4 dagen opgetreden in een bomvolle Arena bij het 10 jarig jubileum van Toppers in Concert.

Onlangs was Tamara nog te zien met haar single " Kom, hou van mij " bij Sterren Muziekfeest op het plein wat uitgezonden is bij Avro/Tros op NPO1

 

Het nieuwe Nederlandstalige album van Tamara gaat " Laat ons klinken " heten en wordt 10 januari gepresenteerd. 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

        

    Als de Zon Weer Schijnt - Single - Tamara Tol